Jaarverslag 2014
De missie van
Evert
Santegoeds

Evert Santegoeds leeft voor het boven water halen van verhalen waarover heel Nederland praat. “Met de grootste krant, het grootste weekblad en de meeste bezoekers op de site is TMG het uitgelezen podium voor 24/7 entertainmentnieuws.”

Naam: Evert Santegoeds
Leeftijd: 53
Functie: hoofdredacteur
Merk: Privé

“Privé-oprichter Henk van der Meijden was zijn tijd ver vooruit. In de late jaren vijftig en de roemruchte jaren zestig hield hij zich als eerste, en lange tijd als enige, bezig met wat toen nog ‘human interest’ werd genoemd. Meer dan een halve eeuw later is gossip hotter dan ooit.

Wie in Amerika een dag tv kijkt, ziet behalve het weer en veel sport, van de vroege ochtend tot de late avond opvallend veel nieuws over de sterren. Ook het Nederlandse medialandschap is steeds meer vergeven van entertainmentnieuws. Het domineert vier gossipbladen, drie dagelijkse showprogramma’s op televisie en zelfs kranten die daar vroeger hun neus voor ophaalden.

Als nummer één nog meer profiteren van kracht gossipnieuws”


Privé is de nummer één in entertainment. Elke dag in De Telegraaf, elke week in het tijdschrift en de héle dag op Prive.nl. Aandacht voor het wel en wee van de sterren van tv en film, uit de sportwereld en internationale royalty. En zoals de laatsten zelf als geen ander weten: adel verplicht. Het is mijn missie om met Privé de grootste te zijn en te blijven.

Daarvoor is het een en ander nodig. Het grootste netwerk, de beste bronnen, de mooiste en meest exclusieve foto’s en op de eerste plaats natuurlijk een team van reporters dat dag en nacht op de weg zit om dáár te zijn waar het nieuws zich afspeelt. De exclusieve verhalen komen zelden zomaar op je pad. En de onthullingen die Nederland na publicatie in Privé vaak dagen- of wekenlang gespreksstof geven, liggen – gelukkig! – niet voor het oprapen.

Nieuws eten en drinken

Mijn grote leermeester Van der Meijden wakkerde m’n passie voor dit merkwaardige beroep al vroeg aan. Ik eet en drink entertainmentnieuws en ben 24/7 bereikbaar onder het mom: ‘er kan altijd wel iemand bellen.’ Van der Meijden zei altijd: ‘Het geluk is met de ijverigen.’ Het geeft daarom altijd een hoop voldoening als het lukt om een verhaal boven water te krijgen waarover Nederland praat of voor het weekblad een invalshoek te vinden die niemand anders nog heeft bedacht.

Met de grootste krant, het grootste weekblad en de meeste bezoekers op de site is TMG daarvoor natuurlijk een uitgelezen podium. Het (weer) laten samengaan van krant en blad was dan ook een logische keuze, een eerste stap waarna nog een tweede moet volgen. Want waarom zouden die twee prachtige media ook niet samen aan de man kunnen worden gebracht? Daar liggen volgens mij kansen die we nader moeten onderzoeken. En dat geldt ook voor het nauwkeurig bestuderen van eerste, succesvolle – maar alleen nog buitenlandse – initiatieven met betaalmuren.

Gossip heeft meer aantrekkingskracht dan ooit. Daar zouden we als nummer één in entertainment meer van kunnen profiteren. Als het aan mij ligt, is 2015 daarvan het begin.”

knop omhoog